Grøn salat med bønner og avocado
Ingredienser
1 spsk eddike
2 spsk olivenolie
1 tsk sennep
1 tsk flydende honning
salt og peber
1 dl vand
250 g friske grønne bønner
100 g mandler
200 g grøn salat
1 avocado
Grøn salat med bønner og avokado
1. Bland en dressing af eddike, olie, sennep og honning. Smag til med salt og peber.
2. Opvarm en gryde med 1 dl vand og lidt salt.
3. Nip enderne af bønnerne, skyl dem og skær dem midt over.
4. Kom bønnerne i kogende vand og damp dem i 2 minutter under låg.
5. Hæld vandet fra og skyl bønnerne under koldt vand. Sæt dem til side.
6. Hak mandlerne groft.
7. Rist dem på en tør pande i 4-5 minutter, til de tager farve. Rør i dem undervejs. Tag dem af varmen og lad dem køle af.
8. Skyl salaten og læg den i en skål.
9. Skær avocadoen over, fjern stenen og tag avocadokødet ud af skallen med en ske.Skær avocadokødet i skiver.
10. Bland bønner i salaten.
11. Dryp dressingen over, pynt med avocado og drys mandlerne over.