Mug-cake med chokolade
Kage på 5 minutter – det er en sjældenhed!
Ingredienser
Mug-cake
1 spsk blødt smør
1-1 1/2 spsk sukker
1/2 spsk kakao
1 lille æg
1 1/2 spsk hvedemel
1 knsp bagepulver
1 knsp salt
1 spsk hakket chokolade
evt. et lille stykke nougat
Tilbehør
flødeskum eller vaniljeis
frugt, fx druer eller blåbær
Mug-cake
- Find et krus eller en flot kaffekop frem – den skal kunne indeholde 2 1/2 dl.
- Kom smørret i koppen, sæt koppen i mikroovnen, og lad smørret smelte.
- Tilsæt sukker, kakao, og æg og rør det grundtigt sammen i koppen med en gaffel.
- Tilsæt mel, bagepulver og salt. Rør dejen jævn og vend hakket chokolade i.
- Bag kagen i mikroovnen i 1 minut ved 800 W. Kagen er klar, når den hæver op og ser bagt ud på overfladen.
- Spis kagen som den er, eller pynt med flødeskum eller is og frugt.
Servering
Denne type lyntilberedt kage i mikroovnen smager bedst nybagt. Servér og spis den med det samme.
TIP: Du kan komme et stykke nougat ind i midten af kagedejen. Det giver en lækker flydende midte til den færdigbagte kage.