Kartoffel-porresuppe
Denne silkebløde og lækre suppe er et hit på en kold vinterdag
Ingredienser
Suppe
1 kg store kartofler
2 porrer
150 g løg
2 spsk olivenolie
1½ liter vand
3 kviste frisk timian
Salt og peber
Tilbehør
Græskarkerner
½ tsk salt
Groft brød
Suppe
- Skræl kartoflerne. Flæk porrerne på langs, skyl dem godt og fjern kedelige blade samt bunden. Pil løget.
- Skær kartoflerne i tern på ca. 2 x 2 cm, snit porrerne og skær løget i tern.
- Tænd for en kogeplade og varm olivenolien op i en gryde.
- Svits løget og porrerne i olien, mens du rører let i det.
- Tilsæt kartoflerne og rør et par minutter, så grøntsagerne ikke brænder på.
- Dæk grøntsagerne med vand, tilsæt timian og kog dem i 20 minutter. Prik i kartoflerne med en gaffel. De skal glide nemt af gaflen eller gå i stykker, når de er færdige.
- Fisk timianen op fra suppen og smid den ud.
- Blend kartofler, porrer og væske med en stavblender – pas på, at det ikke sprøjter.
- Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
- Smag suppen til med salt og peber.
Tilbehør
Rist græskarkerner på en tør pande med lidt salt i et par minutter. Ryst panden imens, så kernerne ikke brænder på.
Servering
Servér suppen rygende varm i dybe tallerkener toppet med ristede græskarkerner. Spis brød til.