Fiskepinde med fritter
Fish & chips, som retten også hedder, bliver i England solgt med avispapir omkring fra små boder. Det er den engelske form for pølsevogne og hotdogs. Her er din hjemmelavede version.
Ingredienser
Kartoffelfritter
800 g bagekartofler
6-7 spsk olivenolie
salt
600 g torskefilet uden ben
salt og peber
80 g rasp
2-3 spsk olie
Tilbehør
1000 øer-dressing (se opskrift under Snack og dip)
1 citron
1000 øer-dip
Begynd med at lave dippen (se opskrift under Snack og dip) og stil den på køl.
Kartoffelfritter
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Skyl og skrub kartoflerne. Skær kartoflerne i grove både. Læg dem på bagepapir i en bradepande.
- Vend dem med 2 spsk olie og lidt salt.
- Bag kartoffelfritterne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og gyldne.
Fiskepinde
- Tjek, at fisken er helt fri for ben. Skær den i stave på 2-3 cm.
- Drys fiskestavene med salt og vend dem i rasp på en tallerken.
- Kom 2-3 spsk olie på en pande og varm den op på komfuret.
- Steg fiskepindene sprøde og gyldne i ca. 2 minutter på hver side. Brug en gaffel til at vende dem med.
- Drys med salt og peber.
Servering
Servér fritter og fiskepinde med 1000 øer-dip og citronbåde til. Citronen kan du dryppe over fiskepindene.