Rejer med aspargessalat
En skøn ret proppet med smag. Spis den med ristede rugbrødsstave eller groft brød til. Hvis asparges ikke er i sæson, kan du nøjes med avocado.
Ingredienser
Salat
1 bundt grønne asparges
(ca. 250 g)
2 hjertesalat-hoveder
2 avocadoer
saft af 1 citron
300 g pillede rejer
salt og peber
Tilbehør
1 portion 1000 øerdressing
ristede rugbrødsstave eller
groft brød
Tilbehør
Begynd med at lave 1000 øer-dressingen. Lav også de ristede rugbrødsstave, hvis du vil servere dem til.
Rejer med aspargessalat
- Kom vand i en stor, dyb pande og lad det koge op på komfuret.
- Tilsæt 1 tsk salt til vandet.
- Knæk den nederste ende af aspargesene. Det gør du ved at holde aspargesen i ‘hoved’ og bund og forsigtigt bøje den. Aspargesen knækker der, hvor bunden er trævlet og svær at tygge. Smid bunden ud.
- Damp aspargesene i 1/2-1 minut i det kogende vand. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
- Skær den allernederste bund af salathovederne. Skær dem i kvarter på langs og skyl dem.
- Skær avocadoerne i halve og smid stenene ud. Tag avocadokødet ud af skallen med en ske og skær det i skiver.
- Anret salat, asparges og avocado på 4 tallerkener eller i 4 høje glas. Dryp med lidt citron – især på avocadoen, der ellers kan blive brun i farven.
- Top med rejer og en klat 1000 øer-dressing. Krydr med salt og peber.
Servering
Servér anretningen med ristede rugbrødsstave til.