Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Græskarsuppe

Billede af retten

Græskarsuppe har en superflot orange farve og er nem at lave. Servér brød til suppen, fx indisk naanbrød. Det kan du købe færdigt eller bage selv.

Ingredienser

Suppe

1 butternut- eller hokkaidogræskar
1 løg
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 liter vand
1 grøntsags-bouillonterning
1 rød peberfrugt
evt. 1 tsk spidskommen
2-3 dl kokosmælk

Tilbehør

naanbrød, evt. hjemmebagt
150 g græskarkerner fra pose
evt. 1 bundt koriander

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Naanbrød

Hvis du vil lave dine egne naanbrød, så begynd med at bage dem.

Suppe

  1. Skræl græskarret med en kniv, flæk det på langs og fjern alle kernerne med en ske. De skal bare smides ud. Skær græskarkødet i grove tern.
  2. Pil løget og hak det.
  3. Tænd for en kogeplade, varm en gryde op med olie og steg løg og græskartern ved lav eller middel varme i 5 minutter. Rør jævnligt i det med en grydeske.
  4. Krydr med salt og peber, hæld vand på, så det dækker, og tilsæt bouillonterningen. Lad det småkoge ved svag varme.
  5. Skyl peberfrugten, skær den over og fjern kernerne. Skær den i tern.
  6. Skær chilien over på langs og fjern kernerne, der er meget stærke. Hak chilien fint. Husk at vaske fingre bagefter, så du ikke får chili i øjet, hvis du senere gnider dig i øjnene.
  7. Kom peberfrugt, chili og evt. spidskommen ned i gryden med græskar. Lad det koge i 10 minutter, før du tager gryden af blusset.
  8. Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat uden klumper.
  9. Kog suppen op igen. Tilsæt kokosmælk.
  10. Lad suppen koge igennem i 2 minutter og smag, om du synes, den skal have mere salt og peber.

Servering

Servér suppen i dybe tallerkener med fx frisk koriander eller græskarkerner på toppen. Spis naanbrød til.

TIP: Suppen er også let at lave i et udendørskøkken eller over bål. Rens først alle ingredienserne indenfor.
Hvis du er vild med stærk smag, kan du tilsætte ¼ rød chili eller en knivspids chiliflager til suppen.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.