Græskarsuppe
Græskarsuppe har en superflot orange farve og er nem at lave. Servér brød til suppen, fx indisk naanbrød. Det kan du købe færdigt eller bage selv.
Ingredienser
Suppe
1 butternut- eller hokkaidogræskar
1 løg
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 liter vand
1 grøntsags-bouillonterning
1 rød peberfrugt
evt. 1 tsk spidskommen
2-3 dl kokosmælk
Tilbehør
naanbrød, evt. hjemmebagt
150 g græskarkerner fra pose
evt. 1 bundt koriander
Naanbrød
Hvis du vil lave dine egne naanbrød, så begynd med at bage dem.
Suppe
- Skræl græskarret med en kniv, flæk det på langs og fjern alle kernerne med en ske. De skal bare smides ud. Skær græskarkødet i grove tern.
- Pil løget og hak det.
- Tænd for en kogeplade, varm en gryde op med olie og steg løg og græskartern ved lav eller middel varme i 5 minutter. Rør jævnligt i det med en grydeske.
- Krydr med salt og peber, hæld vand på, så det dækker, og tilsæt bouillonterningen. Lad det småkoge ved svag varme.
- Skyl peberfrugten, skær den over og fjern kernerne. Skær den i tern.
- Skær chilien over på langs og fjern kernerne, der er meget stærke. Hak chilien fint. Husk at vaske fingre bagefter, så du ikke får chili i øjet, hvis du senere gnider dig i øjnene.
- Kom peberfrugt, chili og evt. spidskommen ned i gryden med græskar. Lad det koge i 10 minutter, før du tager gryden af blusset.
- Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat uden klumper.
- Kog suppen op igen. Tilsæt kokosmælk.
- Lad suppen koge igennem i 2 minutter og smag, om du synes, den skal have mere salt og peber.
Servering
Servér suppen i dybe tallerkener med fx frisk koriander eller græskarkerner på toppen. Spis naanbrød til.
TIP: Suppen er også let at lave i et udendørskøkken eller over bål. Rens først alle ingredienserne indenfor.
Hvis du er vild med stærk smag, kan du tilsætte ¼ rød chili eller en knivspids chiliflager til suppen.