Madpandekager med grillet squash
Det er nemt og sjovt at lave madpandekager. Har du ikke tid til at bage dem selv, kan du købe madpandekager (eller wraps, som de også kaldes) i supermarkedet.
Ingredienser
2 æg
6 dl mælk
150 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
200 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk spidskommen
2 spsk olie
lidt madolie til stegning
1 fed hvidløg
1½ dl yoghurt naturel
2 tsk tomatpuré
½ citron
1 knivspids salt og peber
1 agurk
1 salathoved
2 squash
2 spsk olie
100 g revet ost, fx cheddar eller mozzarella
1 bundt koriander
avocado-tomatsalsa
Avocado-tomatsalsa
Begynd med at lave avocado-tomatsalsaen og stil den i køleskabet, til den skal bruges.
Madpandekager
- Pisk alle ingredienserne til dejen sammen i en skål med en elpisker eller et piskeris (rækkefølgen i ingredienserne er ligegyldig). Pisk, til du har en dej uden klumper.
- Varm en pande op på komfuret og hæld olien på.
- Hæld ca. 1 dl pandekagedej på panden og fordel den jævnt ved at vippe panden rundt og frem og tilbage.
- Steg pandekagen ved jævn varme, til den er gylden, og vend den med en paletkniv. Steg den gylden på den anden side.
- Læg den færdige pandekage på en tallerken og læg en anden tallerken over, så den holder sig varm. Bag alle pandekagerne samme måde, indtil der ikke er mere dej.
Dressing
- Pil hvidløgsfeddet og pres det med en hvidløgspresser.
- Kom yoghurten i en skål og bland den med hvidløg, tomatpuré, citronsaft, salt og peber.
Salat
- Skyl agurk og salat.
- Slyng salaten fri for vand i en salatslynge eller tør bladene i et rent viskestykke og pluk bladene i mindre stykker. Skær tomaten i både og agurken i tern.
- Anret det hele på et fad.
Grillet squash
- Skyl squashene og skær dem i ½ cm tykke skiver på den lange led.
- Pensl en grillpande med olie eller dryp det på en almindelig pande og varm den op.
- Steg squashskiverne ved middel varme i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne og møre.
- Krydr med salt og peber.
Servering
Stil alt på bordet og saml selv din madpandekager. Læg salat og grøntsager på en pandekage Drys med revet ost og frisk koriander og rul sammen. Avocado-tomatsalsaen kan du enten putte i sammen med det andet fyld eller spise ved siden af.
TIP: Du kan komme meget forskelligt fyld i en madpandekage. Guacamole, baked beans eller salat og tomat er nemt og smager også helt fantastisk i.