Svensk pølseret
Svensk pølseret er altid et hit!
Ingredienser
Pølseret
500 g kartofler
300 g gulerødder
100 g pastinakker
1 løg
8 wienerpølser
2 spsk madolie
2 spsk tomatpuré
1 dåse flåede tomater
2 dl mælk eller fløde
2 tsk paprika
persille
Svensk pølseret
- Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær dem i tern på 1 cm.
- Læg dem i en gryde med 1½ liter vand og tænd for blusset. Når vandet koger, tager du tid – brug evt. et minut-ur. Grøntsagerne skal have 5 minutter for at blive møre.
- Hæld grøntsagerne i en sigte og lad vandet løbe fra.
- Pil og hak løget.
- Skær pølserne i 1 cm tykke skiver eller tern.
- Sæt en pande på komfuret og varm den op med 2 spsk olie.
- Svits løget i ca. 1 minut ved middel varme, til det er gennemsigtigt.
- Tilsæt pølseskiverne og lad dem stege i 3 minutter. Rør i dem undervejs.
- Skru ned for varmen og tilsæt de kogte grøntsager, tomatpuré, flåede tomater, mælk eller fløde og paprika.
- Rør rundt og lad retten småkoge i 10 minutter.
- Hvis du synes, at sovsen er lidt for tyk, kan du hælde en anelse ekstra mælk eller vand i. Husk at røre godt rundt.
Servering
Pynt pølseretten med friskhakket persille, lige inden du serverer den.