Chili sin carne
Chili sin carne betyder ‘chili uden kød ‘ og er mindst lige så lækker som chili con carne (med kød). Retten er også nem at lave over bål.
Ingredienser
Chilisovs
300 g pastinakker
300 g gulerødder
½ bundt bladselleri
250 g champignoner
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
2 spsk olivenolie
2 dåser flåede tomater
1 dåse eller karton kidneybønner
1 tsk tørret chili (efter smag)
salt og peber
1 lille dusk persille
Tilbehør
groft brød
Chili sin carne
- Skyl og skrub eller skræl gulerødder, pastinakker og bladselleri.
- Skær bunden af champignonerne og skyl dem, så alt jord er væk.
- Pil løg og hvidløgsfed og snit dem fint eller riv dem på et rivejern.
- Skær peberfrugterne over og fjern kernerne.
- Skær champignoner, peberfrugt og bladselleri samt halvdelen af gulerødderne og pastinakkerne i små tern.
- Riv resten af gulerødderne og pastinakkerne på den grove side af rivejernet.
- Varm olien op i en tykbundet gryde på komfuret og kom grøntsagerne i.
- Steg dem ved middel varme i et par minutter, mens du rører rundt.
- Hæld bønnerne i en sigte, så væsken løber fra.
- Hæld de flåede tomater og bønnerne i gryden.
- Lad retten koge igennem i 10-15 minutter.
- Smag til med chili, salt og peber, til du synes, smagen er o.k.
- Skyl og hak persillen.
Servering
Servér chili sin carne rygende varm i dybe tallerkener. Drys med persille på toppen og spis et godt stykke brød til.