Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Kornsalat med æble

Billede af retten

Perlebyg er supersund mad. Og så smager det himmelsk!

Ingredienser

Kornsalat

2½ dl perlebyg
2 håndfulde hasselnøddekerner
200 g jordskokker
iskoldt vand
2 æbler
1 bundt dild, mynte eller persille (hvad du kan lide)
salt og peber

Dressing

1 økologisk citron (usprøjtet)
1-2 spsk honning, evt. flydende
2 spsk æble- eller hvidvinseddike
6 spsk olivenolie
salt og peber

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Dressing

  1. Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet.
  2. Rør citronskal, saft af citronen, honning og eddike sammen i en lille skål.
  3. Rør olivenolie i.
  4. Smag dressingen til med salt og peber.

Kornsalat

  1. Skyl perlebyggen og kom den i en gryde med rigeligt vand.
  2. Sæt gryden over på komfuret og bring vandet i kog.
  3. Kog perlebyggen i ca. 20 minutter, til den er mør.
  4. Hæld overskydende vand fra, lad byggen dryppe godt af og krydr med lidt salt.
  5. Tænd for en pande på komfuret. Kom nøddekernerne på den tørre pande og rist dem i 2-4 minutter, mens du rører lidt i dem.
  6. Tag dem af varmen og lad dem køle lidt, før du gnider de løse hinder af.
  7. Hak nødderne groft.
  8. Skrub eller skræl jordskokkerne. Kom dem i iskoldt vand med det samme, så de ikke bliver brune.
  9. Skær jordskokkerne i tynde skiver eller små tern (kom dem tilbage i vandet).
  10. Skær æblerne i små tern (kassér kernehuset, men behold skrællen på).
  11. Kom æblerne direkte i dressingen, så de ikke bliver mørke.
  12. Dryp jordskokkerne godt af og vend dem med æbler, dressing og korn.
  13. Vend nødder og hakkede krydderurter i lige inden servering.

Servering

Smag retten til med salt og peber inden servering og vent med at blande nødder og krydderurter i til sidste øjeblik.

Tid 45 min
Personer 4 personer
Likes 6 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.