Kornsalat med æble
Perlebyg er supersund mad. Og så smager det himmelsk!
Ingredienser
Kornsalat
2½ dl perlebyg
2 håndfulde hasselnøddekerner
200 g jordskokker
iskoldt vand
2 æbler
1 bundt dild, mynte eller persille (hvad du kan lide)
salt og peber
Dressing
1 økologisk citron (usprøjtet)
1-2 spsk honning, evt. flydende
2 spsk æble- eller hvidvinseddike
6 spsk olivenolie
salt og peber
Dressing
- Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet.
- Rør citronskal, saft af citronen, honning og eddike sammen i en lille skål.
- Rør olivenolie i.
- Smag dressingen til med salt og peber.
Kornsalat
- Skyl perlebyggen og kom den i en gryde med rigeligt vand.
- Sæt gryden over på komfuret og bring vandet i kog.
- Kog perlebyggen i ca. 20 minutter, til den er mør.
- Hæld overskydende vand fra, lad byggen dryppe godt af og krydr med lidt salt.
- Tænd for en pande på komfuret. Kom nøddekernerne på den tørre pande og rist dem i 2-4 minutter, mens du rører lidt i dem.
- Tag dem af varmen og lad dem køle lidt, før du gnider de løse hinder af.
- Hak nødderne groft.
- Skrub eller skræl jordskokkerne. Kom dem i iskoldt vand med det samme, så de ikke bliver brune.
- Skær jordskokkerne i tynde skiver eller små tern (kom dem tilbage i vandet).
- Skær æblerne i små tern (kassér kernehuset, men behold skrællen på).
- Kom æblerne direkte i dressingen, så de ikke bliver mørke.
- Dryp jordskokkerne godt af og vend dem med æbler, dressing og korn.
- Vend nødder og hakkede krydderurter i lige inden servering.
Servering
Smag retten til med salt og peber inden servering og vent med at blande nødder og krydderurter i til sidste øjeblik.