Bønnesalat med spinat og sesam
Ingredienser
250 g friske eller frosne grønne bønner
1 dl vand
2 spsk sesamfrø
100 g spinatblade
1 bundt frisk basilikum
1 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
½ tsk salt
Bønnesalat
1. Nip enderne af bønnerne og skyl dem.
2. Opvarm en gryde med 1 dl vand og lidt salt.
3. Læg bønnerne i gryden med kogende vand og damp dem i 1-2 minutter under låg. Hæld vandet fra og skyl bønnerne under koldt vand. Sæt dem til side.
4. Rist sesamfrøene på en pande uden olie i 2 minutter. Rør rundt imens, så frøene ikke brænder på. Hæld dem over i en skål.
5. Skyl spinaten og basilikumbladene. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
6. Bland spinat og basilikum med bønnerne i en skål. Dryp med olivenolie og eddike.
7. Drys med de ristede sesamfrø og salt og vend rundt i salaten.