Råkost med ristede mandler og æble
Ingredienser
2 æbler
300 g rød- eller hvidkål
300 g gulerødder
300 g pastinakker
salt og peber
saft fra ¼ citron eller 1 spsk æbleeddike
2-3 spsk olivenolie
30 g mandler
Råkost med ristede mandler og æble
1. Skyl æbler og kål og fjern evt. grimme blade.
2. Del kålen gennem stokken og fjern den. Snit kålen i tynde strimler.
3. Skær æblerne over i kvarter, fjern kernehuset og skær æblet i små tern.
4. Skyl og skrub gulerødderne og pastinakkerne eller skræl dem.
5. Skræl gulerødder og pastinakker i lange fine bånd med en tyndskræller, se side 177.
6. Bland alle grøntsagerne i en skål og drys med salt og peber.
7. Vend citronsaft eller æbleeddike og olie i.
8. Tænd for en kogeplade, sæt en lille pande på og rist mandlerne ved middel varme i ca. 5-7 minutter, til de er gyldne. Rør rundt i dem undervejs, så de ikke brænder på.
9. Lad mandlerne køle af og hak dem groft.
10. Drys de grofthakkede mandler over salaten.
Servering
Servér kålsalaten som tilbehør til en hovedret, fx frikadeller (se opskrift på frikadeller under Kød, kød og kød)