Cookies med chokolade og nødder
Ingredienser
Cookies
125 g blødt smør
100 g lys muscovado-sukker
eller brun farin
85 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk stødt kanel
1 knsp salt
1 æg
100 g mørk chokolade
75 g hasselnødder
75 g finvalsede havregryn
Cookies
- Rør det bløde smør sammen med muscovado-sukker eller brun farin.
- Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt i en skål.
- Rør melblandingen, ægget og smørmassen sammen til en jævn og ensartet dej.
- Hak chokolade og hasselnødder groft. Rør havregryn, chokolade og nødder i dejen.
- Kom dejen i køleskabet i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Del cookiedejen i 20-24 stykker. Tril dem runde, og tryk dem flade med hænderne, så de er ca 1/2 cm høje.
- Placer dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 12- 15 minutter. De må ikke ligge for tæt, da de hæver.
- Afkøl cookierne på en rist, og opbevar dem i en kagedåse med låg indtil de skal serveres.
Tip: Du kan variere smagen med fx revet appelsinskal, hakkede mandler, tørrede tranebær eller rosiner.