Lækkerier til brunch
Ingredienser
400 g jordbær
1 moden banan
Evt. en blød dadel (uden sten)
400 g tyk yoghurt (græsk eller dræner yoghurt)
75 g mandler
4 modne kiwi
2 små, modne bananer
1 1/2 håndfuld babyspinat
4 dl iskold æblemost
2 modne bananer
3 æg (s/m)
1 tsk. kardemomme
Skal af 1/2 citron (økologisk)
Lidt kokosolie eller rapsolie til stegning
1 håndfuld blåbær
Lidt frisk kokosnød (eller kokosmel)
Evt. lidt ahorsirup
Jordbær-yoghurt
1. Hak mandlerne og rist dem på en tør pande uden fedtstof. Rør i dem jævnligt. Lad dem køle af på en tallerken.
2. Skyl forsigtigt jordbærrene og nip blomsterne af. Gem 2-3 jordbær til pynt.
3. Blend banan og jordbær – og evt. en blød dadel, hvis du vil have yoghurten sød.
4. Vend yoghurten i til sidst.
5. Anret yoghurten i glas eller skåle. Pynt med jordbær i skiver og ristede mandler.
Tip
Du kan lave yoghurten dagen før dagen før din brunch. Den kan holde sig i 1-2 dage i køleskab og er også god i madpakken.
Smoothie med kiwi
1. Skær skrællen af kiwierne og blend kiwi, banan, spinat og æblemost 1/2-1 minut.
2. Servér iskold.
Tip
Du kan lave smoothien endnu mere cremet ved at tilsætte en halv avocado. Sæt frugt og grønt i køleskabet inden brug, så din smoothie er kold, når du laver den.
Bananpandekager
1. Mos bananerne godt og pisk dem sammen med æg.
2. Tilsæt kardemomme.
3. Riv citronskallen på et fint rivejern. Put 1/2-1 tsk. i dejen og pisk.
4. Varm en pande op på komfuret og kom lidt olie på. Brug gerne en slip-let-pande.
5. Hæld dejen på panden i ‘klatter’. Steg 8-10 små, tykke pandekager ved let til medium varme.
6. Top med blåbær, friskhøvlet kokos og evt. sirup. Servér straks.
Tip
Du kan også komme kokosmel i eller birkes i pandekagerne. Det giver dem lidt ‘bid’.