Grøn mos
Ingredienser
Grøn mos
800 g bagekartofler
150 g frosne ærter
25 g smør
1 dl mælk
salt og peber
Grøn mos
- Skræl kartoflerne og skær dem over.
- Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og sæt den over varmen på komfuret.
- Kog kartoflerne uden salt i ca. 25 minutter, til de er helt møre.
- Tag gryden af varmen.
- Tilsæt ærterne og lad dem stå i det varme vand i ca. 1 minut.
- Sigt vandet fra kartofler og ærter og lad det dryppe godt af.
- Mos det hele med en kartoffelpresser, et piskeris eller en elpisker.
- Rør smørret i kartoffelmosen, så det smelter.
- Tilsæt mælk, til mosen har en god konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Servering
Servér mosen til alt fra fisk til hakkebøffer eller frikadeller (se opskrifter under Kød, kød og kød).