Pæretærte
Ingredienser
90 g hvedemel
60 g grahamsmel
1 dl yoghurt naturel
½ tsk salt
2 spsk madolie
4 modne pærer
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
1 håndfuld mandler
evt. flormelis til drys
Tærtebund
1. Hæld hvedemel og grahamsmel i en stor skål sammen med yoghurt, salt og olie. Ælt det hele sammen til en ensartet dej.
2. Dæk skålen til og stil den i køleskabet i 30 minutter.
3. Tænd ovnen på 200 grader.
4. Smør et tærtefad med lidt olie.
Fyld
1. Skyl pærerne og del dem i kvarter. Fjern kernehuset og skær pærerne ud i tynde både.
2. Pisk sukker og smør i en skål med en elpisker, til det er hvidt og sukkeret opløst.
3. Pisk æggene i massen et ad gangen.
4. Hak mandlerne og bland dem i massen.
Tærten
1. Pres dejen ud i den smurte tærteform, så den går op ad siderne på formen, og prik huller i dejen med en gaffel.
2. Forbag bunden i den varme ovn i 10 minutter, tag den ud og lad den køle helt af.
3. Fordel pæreskiver på bunden og hæld resten af fyldet over. Drys evt. med lidt ekstra hakkede mandler.
4. Bag din pæretærte i ovnen i ca. 15-20 minutter, til den er gylden på toppen.
Servering
Drys evt. tærten med flormelis, når den er kølet af. Så er den klar til at blive serveret.