Hindbærsnitter
Ingredienser
Hindbærsnitter
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
125 g smør
100 sukker
2 æg
1 dl hindbærsyltetøj
Glasur
50 g flormelis
vand
Hindbærsnitter
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Bland mel og bagepulver sammen i en skål.
- Skær smørret i små terninger.
- Ælt melet og smørret sammen med hænderne eller brug en foodprocessor.
- Tilsæt sukker og æg og saml dejen til en klump.
- Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, så den fylder en bageplade.
- Fjern det øverste stykke bagepapir.
- Smør hindbærsyltetøj ud på den nederste halvdel af bunden. Hold 1 cm fri i kanten hele vejen rundt.
- Fold den øverste halvdel af dejen, som der ikke er syltetøj på, henover den anden halvdel. Hold i bagepapiret – så er dejen let at løfte.
- Pres dejen forsigtigt sammen i kanten der, hvor der ikke er hindbærsyltetøj.
- Bag kagen i den varme ovn i ca. 25 minutter, til den er gylden.
- Tag den ud og lad den køle af på en bagerist.
- Kom flormelissen i en skål og dryp lidt vand i ad gangen, mens du rører, til du får en fast, men flydende glasur.
- Pynt kagen med glasur og skær den ud i snitter.
TIP: Har du lyst til at pynte hindbærsnitterne lidt ekstra, kan du fx drysse dem med friske hindbær, før glasuren tørrer.