Risengrød
Ingredienser
1½ dl vand
225 g grødris
1,3 liter mælk (sødmælk eller letmælk efter eget valg)
½ tsk salt
2 spsk stødt kanel
4 spsk sukker
smør til smørklat på toppen af grøden
Risengrød
1. Kom vandet i en stor gryde og bring det i kog på komfuret.
2. Skyl grødrisene i en sigte og hæld dem op i gryden. Kog vandet op igen.
3. Lad grødrisene koge ved middel varme i et par minutter, mens du rører rundt.
4. Tilsæt mælken og rør rundt, til mælken koger. Pas på, når mælken nærmer sig kogepunktet, for så begynder den at stige og boble op.
5. Skru ned for varmen og kom låg på gryden.
6. Kog ved helt svag varme i 30-35 minutter, til risene er kogt til en cremet risengrød. Rør en gang imellem i gryden, så det ikke brænder på undervejs.
Kanelsukker
Bland kanel og sukker i en lille skål. Spis risengrøden med et drys kanelsukker og en klat smør på toppen .