Rabarbertrifli
Ingredienser
500 g rabarber
1 vaniljestang
125-150 g rørsukker
4 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt
12 makroner eller 2 dl honningristet mysli (se opskrift under Brød og grød)
Rabarbertrifli
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Skyl rabarberne og skær dem i 11/2-2 cm lange stykker.
3. Flæk vaniljestangen på langs med en lille, spids kniv og skrab vaniljekornene ud. Bland kornene med sukkeret.
4. Kom rabarberne i et ovnfast fad. Bland dem godt med sukkeret og den flækkede
vaniljestang.
5. Bag rabarberne i den varme ovn i 15-20 minutter, til de er møre.
6. Hæld overskydende saft fra rabarberne – den kan du drikke som saft, når den er kølet af.
7. Kom rabarberne i en skål og lad dem køle af. Hvis du stiller skålen i køleskabet, går det lidt hurtigere.
8. Rør let i rabarberne, så de bliver til en kompot. Fisk vaniljestangen op og smid den ud. Smag, om du synes, kompotten skal have lidt mere sukker.
9. Hvis du bruger makroner: Knus dem med hænderne. De skal være i grove stykker.
10. Anret lidt rabarberkompot i 4 glas.
11. Kom et lag knuste makroner/mysli ovenpå og så en klat rabarberkompot.
12. Slut af med yoghurt og pynt med et drys knuste makroner eller mysli.
Spis din rabarbertrifli med det samme, så makronerne eller myslien ikke bliver bløde.
TIP: I denne opskrift skal du bruge enten drænet yoghurt eller græsk yoghurt, fordi begge dele har en tyk, cremet konsistens.