Koldskål med jordbær og kammerjunkere
Ingredienser
1 vaniljestang
75 g rørsukker eller ½ dl flydende honning
2 æggeblommer (pasteuriserede)
saft af 1 citron
fintrevet skal af ½ citron (usprøjtet)
½ liter ymer
1 liter kærnemælk
1 bakke friske jordbær
100 g kammerjunkere
Koldskål
1. Flæk vaniljestangen på langs med en lille, spids kniv og skrab kornene ud.
2. Kom vaniljekornene i en stor skål sammen med sukker, æggeblommer, citronsaft og fintrevet citronskal.
3. Pisk det hele godt sammen med en elpisker, så sukkeret opløses.
4. Pisk ymer og kærnemælk i. Smag på koldskålen og tjek, om du synes, at den skal være sødere. Tilsæt evt. en lille smule mere sukker eller honning.
5. Sæt koldskålen i køleskabet, indtil den skal spises (holdbarhed ca. 3 dage).
Tilbehør
1. Skyl jordbærrene, skær blomsten af og skær jordbærrene over i halve. Kom dem i en skål.
2. Servér koldskålen iskold med halve jordbær og kammerjunkere til.