Flødeis med jordbær
Ingredienser
1 bakke friske jordbær
50 g sukker
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1 vaniljestang
½ liter piskefløde
Flødeis med jordbær
1. Vask jordbærrene og fjern blomsterne.
2. Kom halvdelen af jordbærrene i en blender sammen med en smule af sukkeret og blend dem.
3. Kom æggeblommerne i en skål sammen med resten af sukkeret.
4. Flæk vaniljestangen på langs med en lille spids kniv og skrab vaniljekornene ud.
5. Pisk kornene sammen med æggeblommerne og sukkeret med en elpisker.
6. Pisk fløden lidt stiv i en anden skål med elpiskeren.
7. Vend flødeskummet let sammen med æggemassen med en dejskraber.
8. Vend så forsigtigt de blendede jordbær sammen med flødemassen, uden at det skiller. Kom det i en form og sæt den i fryseren i mindst 2-3 timer, til isen er helt stivnet.
Servering
Drys de resterende jordbær med lidt sukker og spis dem til isen.