Kokosmakroner
Kokosmakroner smager godt både med og uden chokolade. Du bestemmer.
Ingredienser
2 æg
2½ dl sukker
5 dl kokosmel
2 spsk hvedemel
1 tsk vaniljesukker
evt. lidt fintrevet citronskal (usprøjtet)
evt. 100 g chokolade
Kokosmakroner, ca. 6 stk
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Rør æg og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt kokosmel, hvedemel, vaniljesukker og evt. citronskal og rør det hele sammen til en fast, ensartet dej.
3. Tril dejen til store kugler med hænderne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Form dem lidt trekantede med fingrene.
4. Bag kokosmakronerne i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de bliver let gyldne.
5. Når makronerne kommer ud af ovnen, tager du dem forsigtigt af pladen og løfter dem over på en bagerist, hvor de kan køle af.
6. Hvis der skal chokolade på bunden af makronerne: Sæt en mellemstor gryde med vand over at koge på komfuret.
7. Bræk chokoladen ud i stykker i en skål, der passer som låg til gryden. Sæt skålen ned i gryden, uden at der kommer vand i chokoladen.
8. Smelt chokoladen.
9. Når chokoladen er flydende, og kokosmakronerne er kolde, kan du smøre chokoladen på bunden af hver makron.
Tip: Kokosmakroner smager godt både med og uden chokolade. Du bestemmer.