Gulerodskage
Ingredienser
3 æg
200 g rørsukker
1½ dl rapsolie
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk vaniljesukker
250 g gulerødder
50 g hasselnøddekerner
50 g rosiner
100 g flødeost naturel
50 g blødt smør
1 usprøjtet lime
50 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
Gulerodskage, 8 stk.
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Slå æggene ud i en stor skål og hæld sukkeret i.
3. Pisk æg og sukker tykt og skummende med en elpisker.
4. Pisk rapsolien i.
5. Bland mel, bagepulver, salt, kanel, nellike og vaniljesukker sammen og rør det i.
6. Vask eller skræl gulerødderne. Riv dem fint på et rivejern og bland dem i dejen.
7. Hak hasselnødderne groft og bland dem i dejen sammen med rosinerne.
8. Smør en springform eller en firkantet form med rapsolie. Kom dejen i og sæt formen i den varme ovn.
9. Bag kagen i ca. 40 minutter.
10. Tjek med en spids kniv, om den er færdig. Hvis der ikke er dej på kniven, er kagen klar.
Flødeostecreme
1. Rør flødeosten sammen med det bløde smør og smag til med limesaft, flormelis og vanilje.
2. Lad gulerodskagen køle helt af på en bagerist, før du fordeler cremen på den i et jævnt lag.
3. Riv limeskal og drys det over.