Bærmuffins
Ingredienser
Bærmuffins
200 g bær, fx blåbær eller hindbær (friske eller frosne)
120 g smør
1 vaniljestang
2 dl sukker
2 æg
3 dl fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
Bærmuffins
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Tag bærrene ud af fryseren, hvis de er frosne, og læg dem i ét lag på en tallerken, så de kan tø op.
- Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
- Halvér vaniljestangen på langs med en lille, skarp kniv og skrab vaniljekornene ud.
- Bland vaniljekornene med 1 spsk sukker.
- Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret i en skål.
- Tilsæt det bløde smør og pisk med en elpisker, til det bliver luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk videre.
- Kom mel, bagepulver og mælk i og pisk det hele sammen til en ensartet dej.
- Vend bærrene i dejen med en ske eller dejskraber.
- Stil 10 muffinforme på en bageplade med papir eller sæt 10 papirmuffinforme ned i en metalmuffinform, så de holder formen.
- Fordel dejen i formene, men fyld dem kun ca. 2/3 op.
- Bag muffins i den varme ovn i 20 minutter.
- Lad dem køle af inden servering.