Brownie
Der er lidt rødbede i denne brownie, og det gør den dejlig snasket. Du kan ikke rigtigt smage det, men du kan også sagtens lave kagen uden.
Ingredienser
200 g mørk chokolade
175 g smør
3 æg
250 g sukker
et nip salt
korn af 1/2 vaniljestang
eller 1 tsk vaniljesukker
150 g rødbede
125 g hvedemel
3 spsk kakao
100 g valnøddekerner
smør til formen
lidt flormelis til at drysse over kagen
Brownie
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Hak chokoladen groft.
3. Kom smørret og chokoladen i en lille gryde og sæt den over på komfuret.
4. Smelt det ved lav varme. Lad det bagefter køle en smule af.
5. Flæk vaniljestangen på den lange led med en lille, spids kniv og skrab vaniljekornene ud.
6. Pisk æg, sukker, vanilje og salt sammen i en skål med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt.
7. Rør det smeltede smør og chokolade i æggemassen.
8. Skræl rødbeden og riv den fint på et rivejern.
9. Kom rødbede i kagedejen og vend det godt sammen.
10. Bland mel og kakao sammen og hæld det igennem en sigte ned i dejen.
11. Vend dejen sammen med en dejskraber, til melet er ‘foldet ‘ helt ind i dejen.
12. Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.
13. Smør en form på ca. 25 x 25 cm med smør og hæld dejen i formen.
14. Bag kagen i den varme ovn i 25-35 minutter, men ikke for længe, så brownien mister sin fugtige konsistens.
Servering
Spis kagen afkølet og skåret i firkanter. Pynt evt. kagen med flormelis, som du drysser hen over.
I stedet for flormelis kan du komme lidt ekstra hakket chokolade på toppen af kagen, lige når den kommer ud af ovnen. Så smelter det og bliver til chokoladeovertræk.