Wok med kylling og broccoli
Risene er det, der tager længst tid i denne ret, så begynd med dem. Resten er hurtig at lave – især hvis du ordner kød og grøntsager med det samme, så det hele er parat til at komme op i wokken.
Ingredienser
Wok
2-3 kyllingebrystfileter
250 g champignoner
1 broccoli (ca. 450 g)
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
1 tsk sukker
11/2-2 dl vand
2-3 spsk soja
salt og peber
Ris
4 dl ris, gerne brune
salt
Ris
- Skyl risene i en si og kom dem i en gryde med vand efter anvisning på posen.
- Kog dem som angivet på posen, eller til de er møre.
- Drys de varme ris med salt inden servering.
Wok
- Skær kyllingebrystkødet i skiver.
- Skær roden af champignonerne. Skyl dem fri for jord og skær dem i halve.
- Del broccolien i mundrette buketter. Skræl broccolistokken og skær den i mindre stykker.
- Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver.
- Varm en wok eller dyb pande op. Kom en smule olie på og steg kyllingekødet i 2-3 minutter. Vend det undervejs, så det får farve på begge sider. Tag kyllingekødet op af wokken eller panden.
- Tilsæt mere olie og rist champignonerne i 3-4 minutter, eller til de er gyldne.
- Kom hvidløg på panden sammen med champignonerne og broccolien. Lad det stege i 1-3 minutter.
- Tilsæt sukker og vand. Rør rundt og kom kyllingen tilbage i panden.
- Lad det hele dampe, gerne under låg, i 3-4 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt, og broccolien stadig har lidt bid.
- Dryp med soja og smag retten til.
Servering
Servér wokretten rygede varm med kogte ris til.