Thaistyle salat med and
Denne salat er nem at lave og smager rigtig godt! Du kan bruge andebryst − som her − eller vælge svinekød, oksekød eller kylling i stedet.
Ingredienser
And
2 andebrystfileter (eller 2 kyllingebrystfileter)
salt
saft af 3 lime
½ dl fiskesovs
1½ spsk sukker
evt. ¼ rød chili
Grønt
1 agurk
500 g tomater
2 små rødløg
1 bundt koriander
saltede peanuts til drys
evt. kogte ris
And
- Rids skindet på andebrystet på kryds og tværs med en skarp kniv. Du skal ikke skære ned i kødet, men kun i skindet.
- Læg andebrystfileterne med skindsiden nedad på en pande uden fedtstof. Tænd for varmen på komfuret og lad andekødet stege i 10-12 minutter ved middel varme på skindsiden.
- Vend andebrystfileterne. Krydr dem med salt og lad dem stege i 8-10 minutter på kødsiden.
- Tag andebrystfileterne af panden og lad dem køle en smule af.
- Skær andekødet i tynde skiver, lige inden du samler salaten.
Dressing
- Pres saften af limene ned i en skål og rør den med fiskesovs, sukker og chili, til sukkeret er opløst.
- Hvis du vil have chili i dressingen: Skær chilien igennem på langs og fjern kernerne. Hak chilien fint.
Grønt
- Skyl agurken og flæk den, skrab kernerne ud med en teske og skær den i skiver som halvmåner.
- Skyl tomaterne og skær dem i tynde både.
- Pil rødløgene, halvér dem og skær dem i tynde både eller snit dem fint.
- Skyl og pluk korianderen groft.
Servering
- Anret grøntsagerne på et fad med skiver af and.
- Vend det med dressingen.
- Lad det hele trække i 5-10 minutter.
- Vend koriander i, drys med peanuts og servér straks, evt. med kogte ris.
TIP: Fiskesovs kan fås i de fleste supermarkeder. Kan du ikke skaffe det, kan du også lave en skøn dressing, hvor du erstatter det med soja. Det er ikke det samme, men smager også godt.