Spinattærte med kartofler og ost
Tærte med en god salat smager dejligt. Og så er tærter nemme at have med til fx et hyggeaften eller på picnic.
Ingredienser
Tærtebund
60 g koldt smør
150 g fuldkornshvedemel
½ dl vand
½ tsk salt
2 tomater
1 rødløg
1 spsk olivenolie
3 kviste frisk basilikum
Fyld
500 g kartofler
2 rødløg
400 g frisk spinat
1 spsk olivenolie
5 æg
2 dl vand eller mælk
salt og peber
timian
100 g revet cheddarost
Tænd ovnen på 200 grader.
Tærtebund
- Skær smørret i tern. Kom mel og smør i en skål. Smuldr smørret med fingrene. Tilsæt salt og saml dejen med vandet.
- Kom lidt mel på køkkenbordet og rul tærtedejen ud med en kagerulle. Kom den i en tærteform, så dejen dækker op ad siderne.
- Bag tærtebunden i den varme ovn i 10 minutter. Tag den ud af ovnen.
Fyld
- Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde vand med ½ tsk salt. Sæt gryden over varmen på komfuret og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i 10-14 minutter, til de er møre, og hæld vandet fra.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Pil løgene og skær dem i tynde både.
- Skyl spinaten og nip de groveste stilke fra. Slyng spinaten fri for vand i en salatslynge, eller dup den tør i et rent viskestykke. Hak spinaten groft.
- Tænd for en kogeplade og steg løgbådene på en pande med 1 spsk olie ved svag til middel varme. Steg spinaten med i ca. 1 minut. Rør i det undervejs.
- Pisk æg og vand eller mælk sammen i en skål og krydr med salt, peber og timian.
- Vend løg og spinat i æggemassen.
- Fordel kartoffelskiverne på den forbagte tærtebund og hæld æggemassen henover.
- Riv osten og drys den ovenpå.
- Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden og fast.
Servering
Servér spinattærten med skiver af tomat, rødløg, basilikumblade og et dryp olivenolie.