Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Spinattærte med kartofler og ost

Billede af retten

Tærte med en god salat smager dejligt. Og så er tærter nemme at have med til fx et hyggeaften eller på picnic.

Ingredienser

Tærtebund

60 g koldt smør
150 g fuldkornshvedemel
½ dl vand
½ tsk salt

Tilbehør

2 tomater
1 rødløg
1 spsk olivenolie
3 kviste frisk basilikum

Fyld

500 g kartofler
2 rødløg
400 g frisk spinat
1 spsk olivenolie
5 æg
2 dl vand eller mælk
salt og peber
timian
100 g revet cheddarost

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Tænd ovnen på 200 grader.

Tærtebund

  1. Skær smørret i tern. Kom mel og smør i en skål. Smuldr smørret med fingrene. Tilsæt salt og saml dejen med vandet.
  2. Kom lidt mel på køkkenbordet og rul tærtedejen ud med en kagerulle. Kom den i en tærteform, så dejen dækker op ad siderne.
  3. Bag tærtebunden i den varme ovn i 10 minutter. Tag den ud af ovnen.

Fyld

  1. Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde vand med ½ tsk salt. Sæt gryden over varmen på komfuret og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i 10-14 minutter, til de er møre, og hæld vandet fra.
  2. Skær kartoflerne i skiver.
  3. Pil løgene og skær dem i tynde både.
  4. Skyl spinaten og nip de groveste stilke fra. Slyng spinaten fri for vand i en salatslynge, eller dup den tør i et rent viskestykke. Hak spinaten groft.
  5. Tænd for en kogeplade og steg løgbådene på en pande med 1 spsk olie ved svag til middel varme. Steg spinaten med i ca. 1 minut. Rør i det undervejs.
  6. Pisk æg og vand eller mælk sammen i en skål og krydr med salt, peber og timian.
  7. Vend løg og spinat i æggemassen.
  8. Fordel kartoffelskiverne på den forbagte tærtebund og hæld æggemassen henover.
  9. Riv osten og drys den ovenpå.
  10. Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden og fast.

Servering

Servér spinattærten med skiver af tomat, rødløg, basilikumblade og et dryp olivenolie.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.