Pastasalat med skinke
Pastasalat med skinke og pesto kan være skøn til madpakke, picnic eller nem aftensmad − eller til at have stående klar i køleskabet til et hurtigt måltid.
Ingredienser
Pastasalat
250 g pasta (skruer, penne eller andet)
200 g grønne bønner
1 agurk
3-4 forårsløg
200 g ærter, optøede eller friske
100 g kogt skinke i skiver
salt og peber
evt. lidt olivenolie
basilikumpesto (se opskrift under Snacks og dip)
Basilikumpesto
Begynd med at lave pestoen. Sæt den til side. Se opskriften her.
Pastasalat
- Kog først pastaen: Sæt en stor gryde over med 2½ liter vand og lidt salt, og bring det i kog. Kom pastaen i og kog den efter anvisningen på pakken, til den er ‘al dente ‘, dvs. er mør men stadig fast. Hæld vandet fra.
- Nip enderne af bønnerne. Sæt en lille gryde over med vand og salt og bring det i kog.
- Hæld bønnerne i og damp dem i ca. 4 minutter. Skyl dem i koldt vand og halvér dem.
- Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær agurken i halvmåner.
- Skær top og bund af forårsløgene og snit dem fint.
- Skær skinken i mindre tern.
- Bland kogt pasta, skinke, bønner, agurk, ærter og forårsløg forsigtigt sammen i en skål.
- Vend pastasalaten med lidt af basilikumpestoen og servér resten af pestoen i en skål ved siden af.
- Smag til med salt og peber.
TIP: Hvis du udelader skinken i pastasalaten, har du lynhurtigt en grøn ret til aftensmad. Du kan også variere grøntsagerne i salaten alt efter, hvad du kan lide, og hvad der er til at få fat i.