Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Pastasalat med skinke

Billede af retten

Pastasalat med skinke og pesto kan være skøn til madpakke, picnic eller nem aftensmad − eller til at have stående klar i køleskabet til et hurtigt måltid.

Ingredienser

Pastasalat

250 g pasta (skruer, penne eller andet)
200 g grønne bønner
1 agurk
3-4 forårsløg
200 g ærter, optøede eller friske
100 g kogt skinke i skiver
salt og peber
evt. lidt olivenolie
basilikumpesto (se opskrift under Snacks og dip)

Føj til indkøbsliste

Basilikumpesto

Begynd med at lave pestoen. Sæt den til side. Se opskriften her.

Pastasalat

  1. Kog først pastaen: Sæt en stor gryde over med 2½ liter vand og lidt salt, og bring det i kog. Kom pastaen i og kog den efter anvisningen på pakken, til den er ‘al dente ‘, dvs. er mør men stadig fast. Hæld vandet fra.
  2. Nip enderne af bønnerne. Sæt en lille gryde over med vand og salt og bring det i kog.
  3. Hæld bønnerne i og damp dem i ca. 4 minutter. Skyl dem i koldt vand og halvér dem.
  4. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær agurken i halvmåner.
  5. Skær top og bund af forårsløgene og snit dem fint.
  6. Skær skinken i mindre tern.
  7. Bland kogt pasta, skinke, bønner, agurk, ærter og forårsløg forsigtigt sammen i en skål.
  8. Vend pastasalaten med lidt af basilikumpestoen og servér resten af pestoen i en skål ved siden af.
  9. Smag til med salt og peber.

TIP: Hvis du udelader skinken i pastasalaten, har du lynhurtigt en grøn ret til aftensmad. Du kan også variere grøntsagerne i salaten alt efter, hvad du kan lide, og hvad der er til at få fat i.

Tid 30 min
Personer 4 personer
Likes 17 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.