Marinerede bønner
Denne ret mætter fint til aftensmad, hvis du serverer kartofler eller groft brød til. Bønnerne er også gode som tilbehør til fx stegt kød.
Ingredienser
Marinerede bønner
1 løg
2 fed hvidløg
200 g gulerødder
4 spsk god olivenolie
2/3 flaske mosede eller 1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
5 dl vand
8 dl kogte bønner fra karton eller dåse, fx butterbeans eller hvide bønner
evt. lidt frisk timian
evt. 2 laurbærblade
salt og peber
Tilbehør
Groft brød
Salt og peber
Marinerede bønner
Sådan gør du:
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Pil løget og skær det over. Snit det herefter i helt smalle både.
- Pil hvidløgsfeddene og snit dem fint.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
- Varm en stor gryde eller dyb pande op på komfuret og kom 1 spsk olie i.
- Kom hvidløg og løg på. Steg ved middel varme i 1 minut, mens du rører i det. Kom gulerodsskiverne ved og lad det stege i yderligere et par minutter.
- Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, vand, de kogte bønner, lidt salt og peber. Bring i kog og lad det lige koge igennem.
- Smag for at se, om bønnerne skal have lidt mere salt og peber og hæld dem herefter over i et ildfast fad.
- Dæk fadet til med stanniol og sæt det i ovnen i 50 minutter.
- Tag fadet ud og server bønnerne til fx stegt kød.