Lynhurtig nudelsuppe
Suppen ligner cupnoodles − den smager bare meget bedre! Du kan fx lave den som et lækkert måltid efter skoletid.
Ingredienser
Fyld
200 g nudler, gerne fuldkorn
2 gulerødder
2 tomater
100 g sukkerærter
2 håndfulde babyspinat
1 frisk majskolbe eller 1 dl majskerner fra dåse
Suppe
1,2 liter grøntsagsbouillon eller kogende vand
1 spsk revet ingefær
½-1 dl soja
1 tsk sukker
Saft af ½-1 lime
Fyld
- Kog nudlerne kort efter anvisningen på pakken, til de er ‘al dente’, dvs. er møre, men stadig faste.
- Køl dem straks af i en skål med koldt vand og hæld bagefter vandet fra i en sigte.
- Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde strimler.
- Skær tomaterne i tynde både.
- Skyl sukkerærterne og nip dem. Skyl babyspinaten og slyng den fri for vand eller dup den tør i et rent viskestykke. Hak den groft.
- Pluk bladene af majsen og skær kernerne af med en stor, skarp kniv fra top til bund.
Suppe
- Sæt vand over til suppen. Brug en elkedel, det går hurtigere.
- Rør kogende vand eller bouillon med ingefær, soja, sukker og limesaft.
- Smag til, så suppen er, som du kan lide den.
Servering
Fordel nudler og grøntsager i 4 store skåle.
Hæld den varme suppe over, læg låg på i 3-4 minutter, og servér derefter straks.
TIP: Hvis du er vild med den stærke smag, kan du tilsætte 1 tsk finthakket chili.
Suppen er også skøn proppet med friske krydderurter, fx koriander og mynte.