Lammefrikadeller med couscous-salat

Supernemme frikadeller, der passer i både pitabrød og wraps eller som her med en couscoussalat til. Er I meget glade for kød i familien, skal du måske lave en større portion.
Ingredienser
Lammefrikadeller
400 g hakket lammekød
2 tsk salt
1 lille håndfuld mynte
1 lille løg
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk mel
1 lille æg
olivenolie til stegning
4 dl couscous
2 tsk salt
3 spsk olivenolie
6 dl kogende vand
2 store håndfulde mynte
2 store håndfulde bredbladet
persille
1 agurk
3 tomater
saft af 1½-2 citroner
¼ dl olivenolie
salt
Tilbehør
evt. marinerede bønner (se opskrift under vegetarmad)
Lammefrikadeller
- Kom kødet i en stor skål og rør det med salt.
- Skyl og hak mynten.
- Pil løget. Riv det på et rivejern.
- Rør mynte, løg, spidskommen, mel og æg i kødet.
- Form farsen til 12-16 små kødboller.
- Varm en stor pande op på komfuret. Kom lidt olie på. Steg kødbollerne i olien ved middel varme, til de får farve. De skal have ca. 3-4 minutter på hver side.
Couscous-salat
- Kom couscous i en skål og rør salt og olie i.
- Hæld kogende vand over og sæt film på skålen eller læg et låg over.
- Lad couscoussen trække i 10 minutter.
- Løsn de små korn med en gaffel.
- Hak mynte og persille fint.
- Skær agurken i grove tern.
- Skær tomaterne i grove tern.
- Rør citronsaft, ekstra olivenolie, agurk, tomat, mynte og persille i couscoussen.
- Smag salaten til med salt.
Servering
Server lammefrikadellerne med couscous-salaten og evt. marinerede bønner.