Kyllingefrikadeller med vandmelon-tomatsalat
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
2 løg
saft og skal af ¼ citron
evt. hakket persille
400 g hakket kyllingekød (eller kalkun)
1 spsk hvedemel
2 æg
1 dl mælk
2 spsk olivenolie
salt og peber
Tilbehør
vandmelon-tomatsalat med feta (se opskrift under salater)
evt. tzatziki (se opskrift under dip)
Vandmelon-tomatsalat
- Begynd med at lave vandmelon-tomatsalaten (se opskrift under salater) og evt. tzatzikien (se opskrift under snacks og dip).
Frikadeller
- Pil løgene og hak dem helt fint − eller riv dem på et rivejern.
- Skyl og hak evt. persille.
- Riv citronskallen på et fint rivejern. Pres saften ud med en citronpresser.
- Kom det hakkede kyllingekød i en stor skål og rør det sammen med citron, løg, persille, hvedemel, æg og mælk. Brug en elpisker.
- Krydr farsen med salt og peber.
- Lad farsen trække i køleskabet i 10 minutter.
- Sæt en pande på komfuret med olivenolie og varm den op. Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i ca. 3 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
Servering
Spis frikadellerne med vandmelonsalaten og evt. tzatziki til.