Burger med guacamole, agurkesalat og frisk grønt
Burger kan laves på mange måder. I denne version kan du give den hele armen og lave alt tilbehøret selv, fordi det smager bedst. Men hvis du har travlt, kan du selvfølgelig også købe bollerne og bruge færdiglavet ketchup.
Ingredienser
1 løg
4 tomater
evt. 1 peberfrugt
½ salathoved
400 g hakket oksekød
salt og peber
2 spsk olivenolie
4 burgerboller, evt. hjemmebagte (se opskrift under Brød og grød)
rodfritter (se opskrift under Salater og tilbehør)
guacamole (se opskrift under Snacks og dip)
agurkesalat, evt. hjemmelavet (se opskrift under Salater og tilbehør)
ketchup, evt. hjemmelavet (se opskrift under Snacks og dip)
Tilbehør
Begynd med at lave tilbehøret: burgerboller (se opskrift under Brød og grød), rodfritter (se opskrift under Salater og tilbehør), guacamole (se opskrift under Snacks og dip) og agurkesalat (se opskrift under salater) – medmindre du i stedet køber noget af det færdigt.
Grøntsager
- Pil løget og skær det i tynde skiver.
- Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
- Skyl peberfrugten, skær dem over på langs og fjern kernerne. Skær peberfrugten i tynde skiver.
- Skyl salaten og slyng den fri for vand eller dup den tør med et rent viskestykke. Snit den i mindre stykker.
Bøffer
- Form kødet til 4 flade bøffer. De må gerne være ret brede, for de trækker sig sammen, når de bliver stegt.
- Krydr bøfferne med salt og peber.
- Varm en pande op på komfuret og kom lidt olie på.
- Kom bøfferne på panden og steg dem i ca. 4 minutter på hver side ved middel varme.
- Lun burgerbollerne i en varm ovn eller på brødristeren.
Servering
Saml din burger ved bordet. Flæk bollen, smør den med guacamole og ketchup. Læg bøffen på og fyld op med grønt, inden du til slut lægger topbollen på. Spis burgerne med rodfritter til.