Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Wok med kylling og broccoli

Billede af retten

Risene er det, der tager længst tid i denne ret, så begynd med dem. Resten er hurtig at lave – især hvis du ordner kød og grøntsager med det samme, så det hele er parat til at komme op i wokken.

Ingredienser

Wok

2-3 kyllingebrystfileter
250 g champignoner
1 broccoli (ca. 450 g)
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
1 tsk sukker
11/2-2 dl vand
2-3 spsk soja
salt og peber

Ris

4 dl ris, gerne brune
salt

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Ris

  1. Skyl risene i en si og kom dem i en gryde med vand efter anvisning på posen.
  2. Kog dem som angivet på posen, eller til de er møre.
  3. Drys de varme ris med salt inden servering.

Wok

  1. Skær kyllingebrystkødet i skiver.
  2. Skær roden af champignonerne. Skyl dem fri for jord og skær dem i halve.
  3. Del broccolien i mundrette buketter. Skræl broccolistokken og skær den i mindre stykker.
  4. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver.
  5. Varm en wok eller dyb pande op. Kom en smule olie på og steg kyllingekødet i 2-3 minutter. Vend det undervejs, så det får farve på begge sider. Tag kyllingekødet op af wokken eller panden.
  6. Tilsæt mere olie og rist champignonerne i 3-4 minutter, eller til de er gyldne.
  7. Kom hvidløg på panden sammen med champignonerne og broccolien. Lad det stege i 1-3 minutter.
  8. Tilsæt sukker og vand. Rør rundt og kom kyllingen tilbage i panden.
  9. Lad det hele dampe, gerne under låg, i 3-4 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt, og broccolien stadig har lidt bid.
  10. Dryp med soja og smag retten til.

Servering

Servér wokretten rygede varm med kogte ris til.

 

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.