Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Tomatsuppe med rugbrødscroutoner

Billede af retten

En lækker, rød suppe, der varmer godt på en råkold dag.

Ingredienser

Tomatsuppe

2 løg
3 fed hvidløg
1 kg modne tomater eller 4 dåser flåede tomater
1 spsk olivenolie
1 stor kvist frisk timian
1 liter vand
salt og peber
1 dl cremefraiche

Rugbrødscroutoner

4 skiver rugbrød
2 spsk olivenolie

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Tomatsuppe

  1. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  2. Skyl tomaterne, hvis du bruger friske, og skær dem i kvarter.
  3. Skyl timianen.
  4. Varm en gryde op på komfuret, kom olivenolie i og så løg og hvidløg. Steg dem ved middel varme, mens du rører i dem, til de er gennemsigtige.
  5. Tilsæt tomater og timian.
  6. Hæld vand i gryden og lad det koge op. Lad suppen småkoge i 30 minutter med låg på.
  7. Tag timianen og blend suppen med en stavblender, til den er cremet og uden klumper.
  8. Krydr med salt og peber og smag på suppen, om du er tilfreds.

Rugbrødscroutoner

  1. Skær rugbrødet i små tern.
  2. Varm en pande op på komfuret. Tilsæt olien og kom rugbrødsternene på.
  3. Rist ternene, til de er sprøde på alle sider. Vend i dem undervejs og hold øje med panden.

Servering

Servér den varme suppe med cremefraichen i en skål ved siden af og de sprøde croutoner i en anden skål.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.