Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Sushi-ruller

Billede af retten

Sushi er normalt små ruller. Her har vi lavet dem lidt større, så du kan tage dem med på tur eller i madpakken. Hvis du foretrækker de små ruller, kan du skære dem i 2 cm stykker ved servering.

Ingredienser

Sushi-ris

5 dl sushi-ris
6 dl vand
1 tsk salt
2 1/2 spsk sukker
5 spsk risvinseddike

Fyld og grønt

1/2-1 agurk
2 gulerødder
2-4 modne avocadoer
evt. lidt spidskål eller
hjertesalat
10-12 stk noritangplader
200 g rejer

Sojadip

1 1/2 spsk sesamfrø
1/2 mild chili
saft af 1 lime
et nip sukker
1/2 dl soja, fx tamari

Tilbehør

evt. lidt wasabi (kan købes
i tube – du skal kun bruge
lidt)

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Sushi-ris

  1. Skyl risene grundigt i 3-4 hold koldt vand til vandet er klart.
  2. Kom risene i en gryde og tilsæt 7 dl vand. Kog risene i 10-12 minutter.
  3. Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
  4. Imens risene trækker, rører du en marinade af salt, sukker og rødvinseddike.
  5. Kom risene i en skål, og vend dem med marinaden. Smag til med risvinseddike.

Fyld og grønt

  1. Skræl, snit eller riv alle dine grøntsager, og kom dem på et fad. Skær avocado i både, agurk og gulerødder i stænger, og snit evt. lidt spidskål.

Sojadip

  1. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de tager farve.
  2. Skyl chilien, del den på langs og fjern kernerne. Hak chilien fint.
  3. Bland sesamfrø med limesaft, sukker, soja og chili.

Samling af sushi-rullerne

  1. Læg nori-tang på et stykke bagepapir
  2. Fordel 2-3 spsk kogte sushuris på halvdelen af tangen i den ene ende af tangpladen.
  3. Fordel lidt avocado, rejer, agurk, gulerødder og hjertesalat eller kål ovenpå.
  4. Fold siderne ind, og rul sammen. Kom lidt koldt vand på kanten af tangpladen så den hænger sammen.
  5. Skær sushi-rullen igennem på tværs og anret på et fad.

Servering

Servér sushi-rullerne med sojadip i små skåle og evt. lidt wasabi-paste til at røre ud i ren soja, hvis du er vild med, at det bliver lidt skarpt og stærkt

Forslag til andre sushi-ruller:

  • Fiske-version: rå fisk til sushi (snak med din fiskehandler) – agurk – avocado sød chili – salat
  • Grøn version: revet rødbede – wasabi – avocado – hjertesalat
  • Tofu-version: stegt tofu – babyspinat – tamari – avocado – agurk

Beregn 50 g rå fisk, rejer eller tofu pr. portion.

Tid 60 min
Personer 4 personer
Likes 2 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.