Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Sprød torsk med knas

Billede af retten

Nem og dejlig fiskeret med sprød overflade. Servér den gerne med rødbedeslaw og grøn mos. Du kan også sagtens bruge en anden fisk som fx lyssej eller kuller.

Ingredienser

Torsk

500 g torskefilet uden skind og ben
en smule olivenolie
salt

Rødkålssalat

¼ – ½ rødkål
100 g valnødder
1 spsk olivenolie
¼ citron
salt og peber

Topping

1 skive rugbrød
½ dl rasp
½ dl mandler
½ fed hvidløg
1 lille håndfuld persille
3 kviste timian
1 tsk salt
3 spsk olivenolie

Tilbehør

grøn mos (se opskrift under Salater og tilbehør)

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Tilbehør

Start med at forberede den grønne mos (se opskrift under Salater og tilbehør).

Rødkålssalat

  1. Skær rødkålen i kvarter. Fjern stokken og snit 1/4 – 1/2 rødkål og kom i en skål.
  2. Hak valnødderne groft og bland i rødkålen.
  3. Dryp med olivenolie og citronsaft. Krydr med et drys salt og peber.

Sprød torsk

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Gå fisken efter for ben og fjern dem, du evt. finder. Del fisken i 4 store stykker eller 8 mindre.
  3. Gnid fiskestykkerne med en smule olivenolie og krydr med en anelse salt.
  4. Læg dem på bagepapir på en bageplade.

Topping

  1. Skær skorpen af rugbrødet.
  2. Kom rugbrød, rasp, mandler, det pillede, halve hvidløgsfed, skyllet persille og timian, salt og olivenolie i en foodprocessor. Blend det, til det hele er findelt.

Sprød torsk fortsat

  1. Fordel blandingen ovenpå fiskestykkerne i et jævnt lag.
  2. Bag fisken i den varme ovn i ca. 10-15 minutter.

Servering

Servér fisken sammen mos og rødkålssalat eller en anden salat.

TIP: Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bruge en minihakker eller hakke det i hånden.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.