Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Download bog

Spaghetti carbonara

Billede af retten

Ingredienser

Spaghetti

400 g spaghetti
1/2 tsk salt

Carbonara

300 g bacon
1 løg
2 fed hvidløg
saft og skal af 1/2
usprøjtet citron
2 tomater
4 æg
2 æggeblommer
1 1/2 dl piskefløde
1/2 dl fintrevet parmesan
salt og peber

Tilbehør

revet parmesan
1 lille bundt persille eller
frisk basilikum

Føj til indkøbsliste

Spaghetti

  1. Kog spaghettien, som anvist på pakken i ca. 10 minutter, eller se hvordan du koger spaghetti her.
  2. Hæld vandet fra, og kom den kogte spaghetti tilbage i gryden. Vend evt. spaghettien med lidt olivenolie, så den ikke klistrer sammen.

Carbonara

  1. Skær baconen i 1-2 cm lange strimle eller i tern.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
  3. Riv skallen af 1/2 citron.
  4. Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
  5. Varm en pande eller gryde op på komfuret.
  6. Kom baconen på og steg den gylden og sprød på alle sider. Kom den færdigstegte bacon i en sigte og lad overskydende fedt løbe fra.
  7. Steg løgene møre i et par minutter på panden. Brug lidt af baconfedtet, som er tilbage på panden.
  8. Tilsæt hvidløg, citronskal og tomatterne, og var m det igennem i 1/2 minut. Blandingen skal bruges til topping senere.
  9. Pisk de hele æg og æggeblommer, piskefløde, parmesan, salt og peber.
  10. Vend æggemassen og den stegte bacon sammen med spaghettien i gryden.
  11. Sæt gryden tilbage på komfuret og varm det igennem, til æggemassen begynder at hænge ved pastaen. Det skal ikke koge, blot varmes igennem og få en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og evt. et par dråber citronsaft.

Servering

Anret den varme spaghetti carbonara i dybe tallerkener, og kom lidt af tomatblandingen på toppen. Drys retten med revet parmesan og hakket persille og servér.

Tid 40 min
Personer 4 personer
Likes 73 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.