Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Spaghetti bolognese

Billede af retten

Du har sikkert fået serveret denne ret – spaghetti med kødsovs en masse gange. Nu kan du lave den selv! Servér den evt. med en tallerken snack-grønt, en skål oliven eller en god råkost.

Ingredienser

Kødsovs

1 løg
2 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 squash
3 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
3 spsk tomatpuré
2 1/2 dl vand
3 tsk oregano
salt og peber

Tilbehør

400 g spaghetti
100 g parmesanost
1lille bundt frisk basilikum

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Kødsovs

  1. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
  2. Skyl og skræl gulerødderne og riv dem og squashen groft på et rivejern.
  3. Varm en gryde op med lidt olie i, og steg løg og hvidløg ved jævn varme i 1 minut.
  4. Tilsæt det hakkede kød, og steg det let gyldent. Rør jævnligt i kødet, så det deler sig og smuldrer let.
  5. Tilsæt revne gulerødder og squash og steg det i 2 minutter.
  6. Kom hakkede tomater, tomatpuré og vand i gryden, og lad det simre 4-5 minutter.
  7. Smag til med oregano, salt og peber.
  8. Lad sovsen småkoge ved svag varme, imens du koger spaghetti.

Spaghetti

  1. Sæt en gryde på komfuret, og fyld den med vand. Læg låg på, og bring vandet i kog.
  2. Kom spaghetti og 1 tsk salt i det kogende vand. Rør let i spaghettien i starten, så den ikke klistrer sammen.
  3. Kog spaghettien i ca. 10 minutter. Fisk en enkelt op af gryden med en gaffel, og bid for at tjekke, om om spaghettien er al dente – dvs. færdig, men stadig med lidt bid.
  4. Hæld den koge spaghetti  i en sigte eller et dørsalg og lad vandet dryppe fra. Kom spaghettien tilbage i gryden, og vendt den evt. med lidt olivenolie.

Servering

Servér spaghetti med kødsauce med friskrevet parmesan og et drys frisk basilikum.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.