Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Risengrød

Billede af retten

Ingredienser

Risengrød

1½ dl vand
225 g grødris
1,3 liter mælk (sødmælk eller letmælk efter eget valg)
½ tsk salt

Kanelsukker

2 spsk stødt kanel
4 spsk sukker

Tilbehør

smør til smørklat på toppen af grøden

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Risengrød

1. Kom vandet i en stor gryde og bring det i kog på komfuret.

2. Skyl grødrisene i en sigte og hæld dem op i gryden. Kog vandet op igen.

3. Lad grødrisene koge ved middel varme i et par minutter, mens du rører rundt.

4. Tilsæt mælken og rør rundt, til mælken koger. Pas på, når mælken nærmer sig kogepunktet, for så begynder den at stige og boble op.

5. Skru ned for varmen og kom låg på gryden.

6. Kog ved helt svag varme i 30-35 minutter, til risene er kogt til en cremet risengrød. Rør en gang imellem i gryden, så det ikke brænder på undervejs.

Kanelsukker

Bland kanel og sukker i en lille skål. Spis risengrøden med et drys kanelsukker og en klat smør på toppen .

Tid 1 time
Personer 4 personer
Likes 21 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.