Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Rejer med aspargessalat

Billede af retten

En skøn ret proppet med smag. Spis den med ristede rugbrødsstave eller groft brød til. Hvis asparges ikke er i sæson, kan du nøjes med avocado.

Ingredienser

Salat

1 bundt grønne asparges
(ca. 250 g)
2 hjertesalat-hoveder
2 avocadoer
saft af 1 citron
300 g pillede rejer
salt og peber

Tilbehør

1 portion 1000 øerdressing
ristede rugbrødsstave eller
groft brød

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Tilbehør

Begynd med at lave 1000 øer-dressingen. Lav også de ristede rugbrødsstave, hvis du vil servere dem til.

Rejer med aspargessalat

  1. Kom vand i en stor, dyb pande og lad det koge op på komfuret.
  2. Tilsæt 1 tsk salt til vandet.
  3. Knæk den nederste ende af aspargesene. Det gør du ved at holde aspargesen i ‘hoved’ og bund og forsigtigt bøje den. Aspargesen knækker der, hvor bunden er trævlet og svær at tygge. Smid bunden ud.
  4. Damp aspargesene i 1/2-1 minut i det kogende vand. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
  5. Skær den allernederste bund af salathovederne. Skær dem i kvarter på langs og skyl dem.
  6. Skær avocadoerne i halve og smid stenene ud. Tag avocadokødet ud af skallen med en ske og skær det i skiver.
  7. Anret salat, asparges og avocado på 4 tallerkener eller i 4 høje glas. Dryp med lidt citron – især på avocadoen, der ellers kan blive brun i farven.
  8. Top med rejer og en klat 1000 øer-dressing. Krydr med salt og peber.

Servering

Servér anretningen med ristede rugbrødsstave til.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.