Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Pirogger

Billede af retten

Ingredienser

Pirogdej

25 g smør
3 dl mælk eller vand
25 g gær
½ tsk sukker
2 tsk salt
Ca. 550 g mel (fx 400 g hvedemel og 150 fuldkornshvedemel)
1 æg til pensling af piroggerne

Fyld

1 løg
3 fed hvidløg
200 g gulerødder
1 squash
1 rød peberfrugt
100-150 g kogte kartofler, kogte ris eller bulgur
2 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
2½ spsk karry
1½ spsk sød paprika
1 spsk tørret oregano
4 spsk soja
5 spsk tomatpuré
1 dl vand
Salt og peber

Føj til indkøbsliste

Dej
1. Smelt smørret i en gryde. Hæld mælk eller vand i gryden, og lun det, til det er fingervarmt, 37 grader.

  1. Smuldr gæren i en skål, og rør det med mælk, smør, sukker og salt.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen sammen. Den skal være blød og smidig, men ikke klistret.
    4. Kom dejen i en skål, og lad den hæve under et klæde i 50-60 minutter. Lav fyldet, imens dejen hæver.

Fyld
1. Skræl eller pil alle grøntsager. Skær løg, hvidløg og peberfrugt i små tern, og riv gulerødder og squash groft.

  1. Find din rest kogte ris, kartofler eller bulgur frem fra køleskabet.
  2. Opvarm en pande, og kom 1 spsk olie på.
  3. Tilsæt kødet, og lad det stege, til det er godt brunet. Rør i det undervejs.
  4. Tilsæt karry, paprika, oregano, soja, tomatpuré og vand, og lad det simre i 2 minutter.
  5. Kom kødet over i en skål, og smag til med salt og peber. Tør panden af.
  6. Opvarm panden igen, tilsæt lidt olie, og steg alle grøntsagerne let møre, uden at de bliver brune.
  7. Rør kødet sammen med de stegte grøntsager. Tilsæt ris, mosede kartofler eller bulgur.
  8. Tag panden af komfuret, og smag til med salt, peber, soja, og evt. lidt ekstra karry eller paprika.

Pirogger

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Del dejen i 12-14 boller. Drys mel på bordet, og rul dejen ud, til det er på størrelse med et pitabrød.
  3. Kom 2-3 spsk fyld på den ene halvdel af dejen.
  4. Luk dejen henover fyldet, så det ligner en halvmåne. Tryk med en gaffel rundt langs kanten, så dejen lukkes god sammen. Gentag med resten af dejbollerne.
  5. Læg bagepapir på en bageplade, og læg piroggerne på.
  6. Pisk et æg let sammen i en skål, og pensl piroggerne.
  7. Bag piroggerne i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne og færdigbagte.

 

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.