Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Pirogger

Billede af retten

Pirogger er gode til aftensmad med en grøn salat, små tomater og fx lidt feta og oliven. De er også perfekte i madpakken sammen med sprøde grøntsager og lidt frugt.

Ingredienser

Dej

25 g smør
3 dl mælk eller vand
25 g gær
1/2 tsk sukker
2 tsk salt
ca. 550 g mel
(fx 400 g hvedemel og
150 g fuldkornshvedemel)
1 æg til pensling af piroggerne

Fyld

1 løg
3 fed hvidløg
200 g gulerødder
1 squash
1 rød peberfrugt
100-150 g kogte kartofler,
kogte ris eller bulgur
2 spsk olivenolie
11/2 spsk sød paprika
1 spsk tørret oregano
4 spsk soja
5 spsk tomatpuré
1 dl vand
salt og peber
400 g hakket oksekød
21/2 spsk karry

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde. Hæld mælk eller vand i gryden, og lun det, det til er fingervarmt, ca. 37 grader.
  2. Smuldr gæren i en skål og rør den med den lune mælkeblanding, samt sukker og salt.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen sammen. Den skal være blød og smidig, men ikke klisteret.
  4. Kom dejen i en skål, og lad den hæve under et klæde i 50-60 minutter. Lav fyldet, imens dejen hæver.

Fyld

  1. Skyl og skræl eller pil alle grøntsagerne
  2. Skæl løg, hvidløg og peberfrugt i små tern. Riv gulerødder og squash groft.
  3. Fine din rest kogte kartfoler, ris eller bulgur frem fra køleskabet – eller kog en frisk portion på 100 – 150 g
  4. Opvarm en pande, og kom 1 spsk olie på.
  5. Tilsæt kødet, og lad det stege, til det er godt brundet. Rør i det undervejs.
  6. Tilsæt karry, paprika, oregano, soja, tomatpuré og vand, og lad det simre i 2 minutter.
  7. Kom kødet over i en skål, og smag til med salt og peber. Tør panden af.
  8. Opvarm panden igen. Tilsæt lidt olie, og steg alle grøntsagerne let møre uden, uden at de bliver for brune.
  9. Rør kødet sammen med de stege grøntsager. Tilsæt ris, mosede kartofler eller bulgur.
  10. Tag panden af komfuret, og smag til. med salt, peber, soja og evt lidt ekstra karry og paprika.

Pirogger

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Del dejen i 12-14 boller. Drys mel på bordet, og rul bollerne ud, til de er på størrelse med pitabrød.
  3. Kom 2-3 spsk fyld på den ene halvdel af dejen.
  4. Luk dejen henover fyldet, så den ligner en halvmåne. Tryk med en gaffel rundt langs kanten, så dejen lukket godt sammen. Gentag med resten af dejbollerne.
  5. Læg bagepapir på en bageplade, og læg piroggerne på.
  6. Pisk et æg let sammen i en skål, og pensl piroggerne.
  7.  Bag piroggerne i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne og færdigbagte.
Tid 60 min + hævning min
Personer 4 personer
Likes 7 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.