Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Muslinger i tomatsovs med hvidløgsbrød

Billede af retten

Måske har du aldrig smagt muslinger før og synes, at de er lidt mærkelige. Men tilbereder du dem i denne velsmagende og nemme tomatsovs, skal du nok blive vild med dem.

Ingredienser

Tomatsovs

1 løg
2 spsk olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tørret oregano
salt og peber

Muslinger

1 kg friske blåmuslinger
1/2 bundt hakket persille

Hvidløgsbrød

1/4 dl olivenolie
2 fed hvidløg
4 skiver groft brød

Føj til indkøbsliste

Hvidløgsbrød

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Hæld olivenolien op i en skål.
  3. Pil hvidløget, og hak det fint.
  4. Kom hvidløget op i olien.
  5. Pensl brødene med hvidløgsolien.
  6. Sæt brødene i den opvarmede ovn, og bag dem i ca. 10 minutter. Sæt de færdige brød på en rist, imens du laver tomatsovs og muslinger.

Tomatsovs

  1. Pil løget, og hak det fint
  2. Varm olien op i en tykbundet gryde på komfuret. Steg løget ved svag varme, til det bliver gennemsigtigt.
  3. Tilsæt de hakkede tomater og oregano, og lad sovsen simre i 5 minutter under løg
  4. Smag sovsen til med salt og peber

 

Muslinger

  1. Skyl og børst muslingerne grundigt i koldt vand med en hård børste. Gå hver enkelt musling efter, og fjern ‘skægget’, der sidder i skallen som en lille tot. Muslingerne må ikke være åbne eller gået i stykker i skallen. Bank forsigtigt de åbne muslinger mod køkkenbordet. Lukker de sig ikke, skal de smides ud.
  2. Kom muslingerne op i gryden med tomatsovs, og læg låg på.
  3. Damp muslingerne i tomatsovsen i ca. 5 minutter, til de har åbnet sig.
  4. Rør forsigtigt i gryden, så muslingerne bliver blandet godt med tomatsovsen.
  5. Lad dem trække i et par minutter før servering. Alle muslingerne skal have åbnet sig. Kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.
  6. Skyl og hak persillen, som skal bruges som pynt ved servering.

 

Servering

Drys lidt hakket persille over muslingerne, og servér dem i gryden med hvidløgsbrød ved siden af. Husk at stille en ekstra skål på bordet til alle de tomme muslingeskaller.

 

Tid 30 min
Personer 4 personer
Likes 2 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.