Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Minestrone

Billede af retten

Minestrone er en skøn, mættende suppe. Har du tid, så sæt hvide bønner eller kikærter i blød dagen før og kog dem selv. Det er billigere og smager endnu bedre.

Ingredienser

Minestrone

100 g bacon
200 g pasta, konkylie eller skruer
1 løg
2 fed hvidløg
250 g grønne bønner (evt. frosne)
lidt olivenolie
1 fennikel
1 squash
250 g cherrytomater
1 karton eller dåse hvide bønner eller kikærter
2 liter grøntsagsbouillon (evt. suppeterninger opløst i vand)
1 tsk tørret oregano (eller 1 spsk frisk)
salt og peber

Topping og tilbehør

100 g parmesanost
1 håndfuld basilikum
groft brød, købt eller hjemmebagt

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Minestrone

  1. Kog først pastaen: Sæt en stor gryde over med 2½ liter vand og lidt salt og bring det i kog.
  2. Kom pastaen i og kog den efter anvisningen på pakken, til den er ‘al dente ‘, dvs. stadig har lidt ‘bid ‘. Hæld vandet fra.
  3. Pil løg og hvidløgsfed. Skær løget i smalle både og hak hvidløget.
  4. Nip enderne af de grønne bønner, hvis de er friske.
  5. Skær fenniklen over på langs og snit den i tynde skiver.
  6. Skær squashen over på langs og skær den i skrå skiver.
  7. Halvér tomaterne.
  8. Skær baconen i små tern eller strimler.
  9. Kom baconen i en stor gryde, tænd for kogepladen og lad baconen stege stille og roligt. Rør i det undervejs.
  10. Kom de grønne bønner i gryden med bacon, så snart baconen har fået noget farve. Lad dem stege i 1-2 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt lidt olivenolie, hvis det er nødvendigt.
  11. Kom fennikel ved og steg i yderligere 1 minut.
  12. Tilsæt squash og steg endnu 1 minut.
  13. Hæld bouillonen på og lad det hele koge op kort.
  14. Tilsæt tomater, kogt pasta, oregano og kogte hvide bønner eller kikærter. Smag til med salt og rigeligt peber.

Topping

  1. Høvl flager af parmesanen med en tyndskræller.
  2. Pluk basilikummen groft.

Servering

Spis suppen toppet med masser af høvlet parmesan og evt. frisk basilikum. Giv groft brød til.

TIP: Du kan selv koge tørrede, hvide bønner eller kikærter: Læg dem i blød i rigeligt koldt vand i 8 timer inden. Smid vandet ud, skyl bønnerne og kog dem møre i nyt vand uden salt, men gerne med urter, løg eller chili. Det tager 45 minutter til 1½ time at koge bønnerne møre.

Til minestrone kan du bruge næsten alle grøntsager, alt efter sæson. Brug fx blomkål, broccoli, asparges, peberfrugt, knoldselleri, porre, forårsløg, gulerod, bladselleri eller lidt af det hele!

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.