Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Marinerede bønner

Billede af retten

Denne ret mætter fint til aftensmad, hvis du serverer kartofler eller groft brød til. Bønnerne er også gode som tilbehør til fx stegt kød.

Ingredienser

Marinerede bønner

1 løg
2 fed hvidløg
200 g gulerødder
4 spsk god olivenolie
2/3 flaske mosede eller 1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
5 dl vand
8 dl kogte bønner fra karton eller dåse, fx butterbeans eller hvide bønner
evt. lidt frisk timian
evt. 2 laurbærblade
salt og peber

Tilbehør

Groft brød
Salt og peber

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Marinerede bønner

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen op til 200 grader.
  2. Pil løget og skær det over. Snit det herefter i helt smalle både.
  3. Pil hvidløgsfeddene og snit dem fint.
  4. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
  5. Varm en stor gryde eller dyb pande op på komfuret og kom 1 spsk olie i.
  6. Kom hvidløg og løg på. Steg ved middel varme i 1 minut, mens du rører i det. Kom gulerodsskiverne ved og lad det stege i yderligere et par minutter.
  7. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, vand, de kogte bønner, lidt salt og peber. Bring i kog og lad det lige koge igennem.
  8. Smag for at se, om bønnerne skal have lidt mere salt og peber og hæld dem herefter over i et ildfast fad.
  9. Dæk fadet til med stanniol og sæt det i ovnen i 50 minutter.
  10. Tag fadet ud og server bønnerne til fx stegt kød.
Tid 30 min
Personer 4 personer
Likes 4 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.