Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Kylling i karry

Billede af retten

I Thailand og Indien har de gadekøkkener på næsten ethvert hjørne i byerne. Kylling i karry kunne sagtens være en af retterne dér.

Ingredienser

Kylling i karry

400 g kyllingebrystfilet
salt og peber
200 g pastinakker
2 små gulerødder
2 æbler
2 porrer
2-3 spsk olivenolie
2 spsk karry
2 dåser kokosmælk

Ris

4 dl ris, gerne brune

Tilbehør

lidt persille
lidt hasselnøddekerner

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Ris

  1. Skyl risene grundigt i koldt vand.
  2. Fyld en gryde op med 8 dl vand og hæld risene i.
  3. Sæt gryden over på komfuret og lad det koge op.
  4. Skru ned til svag varme og lad risene småkoge under låg efter anvisningen på posen. Imens kan du starte på at lave kylling i karry, se højre spalte.
  5. Når kogetiden er gået: Tag risene af komfuret og lad dem trække under låg i 5 minutter.

Kylling i karry

  1. Dup kyllingebrystkødet tørt med lidt køkkenrulle.
  2. Skær kødet i 2 cm tykke strimler, kom dem over på en tallerken og drys med lidt salt. Vask skærebræt, kniv og hænder grundigt.
  3. Skyl og rens pastinakker og æbler. Skær bund og det kedelige af bladene på porrerne.
  4. Riv pastinakkerne groft på et rivejern.
  5. Skær æblerne over, fjern kernehuset og skær æblerne i små tern.
  6. Snit porrer i tynde ringe og skyl dem godt i en skål med vand, så alt jord kommer væk.
  7. Varm olien op i en tykbundet gryde på komfuret. Tilsæt kyllingekødet og steg det gyldent. Rør i det imens.
  8. Tag kødet op af gryden og kom det i en skål. Sæt den til side.
  9. Hæld lidt mere olie i gryden. Steg pastinakker og porrer i 4-6 minutter, mens du rører jævnligt.
  10. Drys karry over og steg videre i et par minutter.
  11. Hæld kokosmælk og 3 dl vand i gryden. Lad det småkoge, til grøntsagerne er næsten møre. Det kan du mærke ved at prikke i dem med en gaffel – de skal stadig være lidt hårde at stikke i.
  12. Tilsæt kyllingekød og æbletern. Lad det koge i 5-7 minutter.
  13. Smag til med salt og peber, til du synes, det smager godt. Hvis du synes, sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere vand.
  14. Skyl og hak persillen. Hak nødderne.

Servering

Servér den varme kylling i karry med ris og drys med persille og hakkede hasselnødder.

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.