Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Koldskål med jordbær og kammerjunkere

Billede af retten

Ingredienser

Koldskål

1 vaniljestang
75 g rørsukker eller ½ dl flydende honning
2 æggeblommer (pasteuriserede)
saft af 1 citron
fintrevet skal af ½ citron (usprøjtet)
½ liter ymer
1 liter kærnemælk

Tilbehør

1 bakke friske jordbær
100 g kammerjunkere

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Koldskål

1. Flæk vaniljestangen på langs med en lille, spids kniv og skrab kornene ud.

2. Kom vaniljekornene i en stor skål sammen med sukker, æggeblommer, citronsaft og fintrevet citronskal.

3. Pisk det hele godt sammen med en elpisker, så sukkeret opløses.

4. Pisk ymer og kærnemælk i. Smag på koldskålen og tjek, om du synes, at den skal være sødere. Tilsæt evt. en lille smule mere sukker eller honning.

5. Sæt koldskålen i køleskabet, indtil den skal spises (holdbarhed ca. 3 dage).

Tilbehør

1. Skyl jordbærrene, skær blomsten af og skær jordbærrene over i halve. Kom dem i en skål.

2. Servér koldskålen iskold med halve jordbær og kammerjunkere til.

Tid 30 min
Personer 4 personer
Likes 34 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.