Masser af
god mad

Upload din
opskrift eller
dit tip her

Find opskrift
Upload opskrift eller tip
Bestil bog

Kartoffelmos

Billede af retten

Ingredienser

Kartoffelmos

1 kg store kartofler
2 dl mælk
50 g smør
salt og peber

Se trin for trin guide Føj til indkøbsliste

Kartoffelmos

1. Skræl kartoflerne, skær dem i små stykker og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Sæt den over varmen på komfuret.

2. Kog kartoflerne uden salt i ca. 25 minutter, til de er helt møre.

3. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.

4. Pisk kartoflerne med en elpisker eller mos dem gennem en kartoffelpresser.

5. Kom mælken i en lille gryde og varm den op på komfuret.

6. Rør den kogende mælk i kartoflerne og vend koldt smør i.

7. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.

TIP: Man koger altid kartofler uden salt, når de skal bruges til mos. Koger du med salt, får du en klistret og ‘lang’ kartoffelmos.

Tid 30 min
Personer 4 personer
Likes 8 kunne li' dette
Send til en ven
Pinterest
Facebook
Billede af retten

Andre opskrifter

Her kan du finde flere gode opskrifter.
Du kan også klikke her for at gå til alle opskrifter.